Sivut

tiistai 19. marraskuuta 2013

Haaste ja meidän (melkein) viikon ruokaostokset


Kurkistus kauppakassiin- haaste

Sain Hannalta tosi kivan haasteen ja tää oli pakko toteuttaa. Mua ylipäätään on nyt viimeaikoina hirveästi kiinnostanut se, mitä ruokaa kaikki muut tekee ja paljonko kauppaan kuluu rahaa. Tuntuu, että meillä syödään pääasiassa aika usein samoja ruokia ja oonkin yrittänyt nyt säästää ruokakuluissa enemmän ja saada kaupasta pienemmällä summalla monipuolisempaa ruokaa.

Kuvaa viikon isoimman ostosreissun tuotokset, kerro paljonko rahaa ostoksiin upposi ja vastaa kysymyksiin:

1. Mitä teillä todennäköisesti syödään seuraavan viikon aikana?
2. Mitä ruokaa valmistatte tällä hetkellä useimmiten?
3. Suunnitteletteko etukäteen mitä kaupasta ostetaan, vai meneekö fiilispohjalla?
4. Takuuvarma ruoka lapsille?
5. Hyvä ruokavinkki arkeen?

Heitä haaste niille, kenen kauppakassiin haluaisit kurkata!



Käytiin maanantaina kaupassa ja ostoksiin kului 103€, siihen sisältyi myös talouspaperit ja Miljalle iso paketti vaippoja.

1. Eilen syötiin itsetehtyjä hampurilaisia (pihvejä myöden), tänään syötiin täysjyväspagettia ja pekoni-kermakastiketta (herkkusienillä ja kirsikkatomaatilla), lohikalapuikkoja, perunamuusia ja tillikastiketta, hirvenlihaa jossain muodossa perunoiden ja kasvisten kanssa, kotitekoisia lihapullia.. Joka päivä syödään myös kasviksia, hedelmiä ja marjoja.

2. Tällä hetkellä kokataan aika paljon hirvenlihaa, kun sitä on pakastin pullollaan. Smoothiet välipalana on lähes päivittäistä herkkua. Nyt himoitsen myös kaiken aikaa rahkaa ja banaania (kummastakaan en tykkää erikseen).

3. Nykyään suunnitellaan etukäteen aina maanantaisin melkein koko viikon ruokalista, koska aiemmin kauppaan kului niin suuria summia. Täydennystä haetaan kuitenkin pitkin viikkoa; maitoa, leipää yms.

4. Milja tykkää nakeista! Ne kuitenkin on harvinaista herkkua.

5. Edellisen päivän spagettikastikkeesta tulee hyvä täyte seuraavana päivänä pitsaan ja ylijäämäperunoista tekee nopeasti paistinperunoita. Laitan vielä jossain vaiheessa ohjeen meidän pekoni-kermakastikkeesta! Se on nopea ja helppo ruoka.

Tähän haastan:

6 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä kivan oloinen blogi, piti liittyä lukijaksi ;)

    http://itsyourstoryy.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. vitsit nyt on kyllä ihan superkiva haaste!!!! :) Otan haasteen ehdottomasti vastaan ja mä teen tän mahd pian!! heti vaan kun tehdään isot ruokaostokset eli ihan parin päivän sisällä mitä ilmeisimmin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! on kyllä kaikista kivoin haaste mikä mun kohdalle on sattunut. ei aina niitä samoja kysymyksiä;)

      Poista
  3. Kiva haaste, ehdottomasti toteutan ! Viikonloppuun menee kyllä seuraava iso kauppareissu kun juuri eilen käytiin.. Kiitos haasteesta <3

    VastaaPoista